Opstartproblemen

Geschreven door Chris op 2 januari 2018


Mijn goede voornemen om meer te schrijven was meteen al onderhevig aan opstartproblemen. Op nieuwjaarsdag was ik zo druk dat ik niet eens een pen op het papier kon zetten. En nu, een dag later, moest ik eerst de strijd aangaan met mijn computer. Want die had letterlijk last van opstartproblemen. Een goed begin van het nieuwe jaar…Elke dag een blog. Dat was mijn goede voornemen voor 2018. Ambiteus, en misschien niet haalbaar. En dat is nu al het understatement van het jaar. Met de nadruk op nu al. Zo’n voornemen is natuurlijk een grote druk voor iemand die vorig jaar niet eens elke maand een blog kon opleveren. Shame on me!

Hoe ga ik dat nu waarmaken? Nou… niet. Op dag één al gefaald. Of moet ik dit scharen onder opstartproblemen? Daar zou ik nog mee weg kunnen komen. Mijn computer had er vanmorgen ook geen zin in. En daar is hij ook mee weggekomen. Zou ik mijzelf dat ene dagje kunnen vergeven? Het voelt toch een beetje zwak. Alsof ik mijn abonnement op de sportschool nu al heb opgezegd, alsof ik bang ben om mezelf in het zweet te werken. Aan de andere kant moet ik mij natuurlijk wel aan de richtlijnen voor goede voornemens houden: ze moeten haalbaar zijn.

Dus, wil ik geen complete schande zijn voor het schrijversambacht, moet ik mijn doelen bijstellen. Opstartproblemen zijn dan ook geen excuus. Daarom is mijn goede voornemen, net als midden 2017: meer schrijven. En dat is niet alleen bloggen, maar ook die beloofde grotere productie eens afronden. En daarna maar eens zien of het echt wat is.


Plaats een reactie

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht