De koude kermis

Geschreven door Chris op 4 januari 2018


De kermis was koud, ijskoud. Elke keer als wij gaan woonwinkelen komen we van een koude kermis terug. Ook vandaag leverde de barre tocht door Loods 5 weinig op. Wat doen wij toch verkeerd?

Wat is het toch met wonen en interieur? We willen constant ons huis gezelliger maken. Het moet altijd beter, mooier en luxer. Het is nooit goed genoeg. Het gras bij de buren is altijd groener. We spitten regelmatig VT Wonen magazines door of struinen in woonwinkels. En we worden steeds ongelukkiger (van die koude kermis). Hoe krijgen we ons huisje optimaal gezellig?

Walhalla

Winkels als Loods 5 en Nijhof zijn een walhalla voor interieur-liefhebbers. Vele stijlkamers geven je het echte VT Wonen-gevoel. Voor ieder wat wils die een dikke portemonnee heeft (of een platinum creditcard). Voor sommigen zijn deze winkels net de Action. Zonder blikken of blozen vullen zij hun winkelwagen, alsof het niets kost.

Koude Kermis

Voor ons is het steeds weer een koude kermis. Keer op keer vergapen wij ons aan al het moois, maar verlaten wij deze winkels met lege handen. En als we wel wat scoren, gaat het een week later weer retour. We konden het dan niet de perfecte plek in huis geven.

Ook vandaag weer een heel tof, zwart mandje gevonden, en gekocht. Voor kookboeken, in de keuken. Leuk! Of en plantje, in de woonkamer. Gezellig. Helaas hebben we na 30 minuten puzzelen nog steeds niet de juiste plek in huis gevonden. In de winkel leek het zo’n goed idee… Ik vraag me af hoe anderen dat beleven?

Aanpak

Hoe kan het dat het ons vaak niet lukt? Zijn we te krenterig om iets moois te kopen? Is onze aanpak niet de juiste? Of zijn we te kritisch waardoor niets goed genoeg is voor ons huis? Elke keer – of we nu naar Intratuin of naar Loods 5 gaan- komen we weer van een koude kermis terug.

Misschien moeten we ons toch maar opgeven voor VT Wonen of Eigen Huis en Tuin?!


1 reactie

  1. Vrij simpel; perfectionisme en willen voldoen aan een ideaalbeeld. Je huis is geen interieur uit een magazine. Koop gewoon wat je leuk vindt.

Plaats een reactie

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht