Parttime ZZP-er: wonderformule of zware last?

Geschreven door Chris op 6 maart 2013


Zelfstandig ondernemen is populair. Zeker in combinatie met vaste of terugkerende activiteiten als werken loondienst. Volgens het Nationaal Werkonderzoek 2011 (NWO) wil meer dan de helft van de Nederlanders zelfstandig aan de slag.

Met name jongeren tot 34 jaar zien het parttime ondernemerschap wel zitten. Bijna zestig procent wil wel een aantal dagen per week als ZZP-er aan de slag. Zeker tijdens een slechte economie is het slim risico te spreiden. Maar waarom is het zo interessant om naast je eigen bedrijf ook vaste activiteiten op te pakken?

Nederland kent veel zelfstandige ondernemers die het werk voor hun bedrijf combineren met andere activiteiten op de arbeidsmarkt. Dat kan bijvoorbeeld loondienst zijn, maar ook een vaste opdracht bij een externe opdrachtgever. Lotte (30) is actief met haar eigen multidisciplinair ontwerpbureau. Ze werkt met uiteenlopende opdrachtgevers, zoals Technicolor en Glamcult Studio. Recentelijk was ze verantwoordelijk voor de opmaak van het boek Ben Effe Weg. Ze staat klanten bij met grafisch- en audiovisueel ontwerp, conceptontwikkeling en mediaoplossingen.

Lotte klust ook nog bij in opdracht van een bekend nieuwsprogramma. “Ik werk twee dagen in de week voor mijn vaste opdrachtgever, dat doe ik bij hen op locatie. De andere drie dagen werk ik op mijn eigen kantoor aan andere opdrachten. Als het druk is, werk ik ook nog een dag in het weekend”, vertelt Lotte. Hoewel ze niet in loondienst is, heeft ze er wel bewust voor gekozen om te werken voor een vaste opdrachtgever. “Er gaat vaak veel tijd zitten in acquisitie, daarom besloot ik een vaste opdrachtgever te zoeken. Op die manier had ik vaste inkomsten en was elke extra opdracht mooi mee genomen.”

Elke ZZP-er zoekt zijn eigen balans tussen vaste en wisselende werkzaamheden. Tim (24) combineert de opdrachten voor zijn bedrijf met het docentschap. Een aantal maanden per jaar geeft hij les aan een hogeschool. Hij verzorgt met name lessen over Mac OS X, Flash, Photoshop en Webdesign. “Ik ben gevraagd om als gastdocent praktijklessen te verzorgen voor de hogeschool. Het leek me een prima afwisseling. Ik ontmoet daar collega’s, bouw mijn netwerk deels uit en word gedwongen mijn eigen vak in theorie om te zetten”, aldus Tim. Inkomenszekerheid heeft ook bepaald dat hij met een vast opdrachtgever in zee is gegaan. “Het kan uiteraard dat ze me niet meer inhuren maar als er geen rare dingen gebeuren, kan ik er vanuit gaan dat ik elk jaar de lessen verzorg.”

Het Nationaal Werkonderzoek stelt dat met name jongeren en hoogopgeleiden de voorkeur geven voor deze vorm van flexibiliteit. Zij willen graag iets voor zichzelf opbouwen en zo veel mogelijk ervaring op doen. Op deze manier kun je een uniek CV opbouwen. Tim vindt het niet onverstandig om een eigen onderneming op te bouwen, maar het is wel lastig in het begin. “Ik kan me voorstellen dat wanneer het je enige inkomstenbron is, je een bedrijf naast loondienst opbouwt.” De combinatie van ZZP en loondienst is in zijn optiek dus een verstandige zet, zeker in het begin. “Afhankelijk van de branche waarin je werkt is een onderneming risicovol of niet.”

Hoger opgeleiden zijn enthousiaster over het zelfstandig ondernemen dan lager opgeleiden. Dat blijkt ook uit het onderzoek. Volgens Lotte is het “prettig om een stabiele vorm van inkomsten te hebben om de hiaten in de inkomstenstroom – waar je als zzp-er snel mee te maken – krijgt op te vangen.” Tim koos ervoor om les te geven, omdat het een bepaalde mate van zekerheid geeft en hij blijft in contact met collega’s op de werkvloer. Lotte onderstreept dat ook als de belangrijkste reden. “Omdat ik daar intern werk, zie je ook wat meer mensen op een dag. Sommige van hen werken ook voor zichzelf. Door te kijken hoe zij bepaalde dingen aanpakken, leer ik en blijft mijn kennis up-to-date.”

Ouderen en lager opgeleden zijn sceptischer over deze combinatie. Ze zijn minder happig op jobhoppen en het combineren van zelfstandig ondernemen in combinatie met loondienst of het werken voor een vaste opdrachtgever. Is het logisch dat ze sceptisch zijn? Wat zijn mogelijke nadelen van het zelfstandig ondernemerschap? Tim ziet vooral problemen op het gebied van tijdmanagement. “Afhankelijk van het aantal klassen ben ik er 1 à 2 dagen per week mee bezig, wat een flinke hap uit mijn te besteden tijd is. Hierdoor kan ik in deze periode minder werk aannemen.”

Ook Lotte moet haar planning goed in de gaten houden, zeker omdat er ook verwachtingen zijn aan de kant van haar vaste opdrachtgever. “Soms wrikt dat als ik een grote opdracht binnen krijg bijvoorbeeld. Dat kan weleens lastig zijn.” De scheiding tussen beide werkzaamheden levert op bepaalde momenten ook een dilemma op. “Soms belt een andere opdrachtgever als ik aan het werk ben voor mijn vaste opdrachtgever. Dan kan ik de telefoon niet opnemen, dat vind ik wel lastig.” Het grootste nadeel zit hem dus met name in tijdsmanagement. Als je daar mee om kunt gaan, zijn de nadelen wel te overzien.

Dat de combinatie van zelfstandig ondernemerschap met andere taken populair is, kan mede komen door het huidige economische klimaat. De meeste jongeren uit de leeftijdscategorie tot 34 jaar zijn gaan werken tijden de crisis. Zij moesten zich daarom aanpassen aan de grillige arbeidsmarkt. Het is daarom niet opmerkelijk dat zij kiezen voor deze inventieve oplossing. Ze doen op deze manier niet alleen veel werkervaring op, maar creëren ook een stevig portfolio en een interessant CV. Daarnaast is de beloning voor een goedlopend eigen bedrijf beter dan van de gemiddelde starterfunctie. Tim kan het iedereen aanraden: “het geeft veel vrijheid, maar ook onzekerheid. Daar moet je tegen kunnen.”

De combinatie tussen zelfstandig ondernemen en vaste werkzaamheden is een combinatie die bij je moet passen. Dat valt te concluderen uit de berichten van Lotte en Tim. Het is geen gemakkelijke opgave volgens Lotte, maar wel een uitdagende. “Als je denkt dat je meer vrije tijd gaat hebben of flexibeler wordt, heb je het mis. In plaats van één baas, heb je er twintig. Je moet al je opdrachtgevers tevreden houden, en hen allemaal het gevoel geven dat hun opdracht topprioriteit heeft.”

Parttime ZZP-ers hebben dus minder vrije tijd en minder flexibiliteit. Het gaat soms zelfs ten koste van je vrije tijd. Vraag je af of je zo’n offer wilt brengen. “Als het bij je past, is het te gek. Het geeft een ontzettende kick om alle touwtjes in handen te hebben en daarmee successen te boeken. Dat geeft misschien geen vrije tijd, maar wel een gevoel van vrijheid.”


Plaats een reactie

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht