De Spaanse Trappen van Maaike

Geschreven door Chris op 31 augustus 2012


Er was eens een meisje dat dacht dat de Spaanse Trappen geen treden hadden. Het was gewoon een naam voor een oud fenomenaal monument. Meer niet. Dat zelfde meisje dacht dat haar vliegtuig naar Londen zou neerstorten. Achteraf bleek alles een leugen. Een illusie. Er was immers niets van waar.

Zouden al haar angsten en veronderstellingen een illusie zijn? Maaike kon zich daar uren druk over maken. Aan de keukentafel, in de auto en zelfs tijdens het huiswerk. “Wat nou als de Spaanse Trappen in Rome echt geen treden hebben? Ben ik dan vorig jaar neergestort?”

Als Maaike haar tanden eenmaal in een onderwerp had gezet, zou ze niet gauw meer loslaten. Ze was een pitbull van de veronderstellingen. Alles was niet zeker, totdat ze het met eigen ogen zou zien. Dat wist ze zelf maar al te goed. Toch kon ze er niets tegen doen. Helaas.

Chris probeerde haar te overtuigen. “Het komt toch wel goed?”, vroeg Maaike steeds maar weer. En iedere keer knikte hij weer instemmend. Zat ze op het moment te wachten tot hij met zijn hoofd zou schudden?

Lieve Maaike, daar kun je lang op wachten. De Spaanse Trappen hebben treden, uit de trevifontijn stroomt water en onze vlucht wordt vast nog beter dan vorig jaar. Je kunt nu zeker een uur langer van die mooie wolken genieten. En wel twee dagen van het mooie Rome. Maak je dus niet te druk, want het komt goed. Geniet!


Plaats een reactie

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht